Bolile reumatice sunt acele afecțiuni ce afectează tendoanele articulațiilor, ligamentelor, oaselor și mușchilor și care provoacă durere cronică sau intermitentă unui număr foarte mare de oameni din întreaga lume.
Din păcate, nu există remediu pentru bolile reumatice, cu excepția artritei infecțioase, care poate fi vindecată cu antibiotice, dacă este detectată sau diagnosticată precoce. Scopul tratamentului este de a limita durerea și inflamația, asigurând în același timp o funcție articulară optimă. Fiecare plan de tratament conceput de medic trebuie să fie adaptat în mod specific la tipul de boală reumatică al pacientului, precum și la severitatea bolii.
Tratamentul reumatismului trebuie să fie extrem de complex pentru a oferi rezultatele dorite, astfel că, pe lângă medicamentele alopate, trebuie să includă și tratament extern reprezentat de unguente și geluri, dar și fizioterapie, exerciții fizice și o dieta sănătoasă.
În cazul în care tu sau cineva apropiat suferă de afecțiuni reumatice, este recomandat să vezi mai multe unguente, balsamuri sau creme, pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, la creșterea mobilității articulare ori la calmarea durerilor reumatismale.
De ce este important să se folosească unguente pentru durerile specifice reumatismului?
Există numeroase tipuri de unguente, creme și balsamuri ce conțin extracte naturale din plante și ingrediente recunoscute pentru ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare.
Aplicarea acestor unguente și creme pentru masaj reprezintă una dintre cele mai eficiente metode cu efect antiinflamator, analgezic și antireumatic, de aceea este important să se utilizeze de 2-3 ori pe zi, la nivelul zonelor afectate, pentru o perioadă îndelungată, astfel încât să își dovedească eficiența.
Care sunt cele mai frecvente efecte pozitive ale unguentelor in durerile reumatice?
Unguentele și cremele antireumatice conțin anumite ingrediente și extracte ale căror efecte antiinflamatoare sunt recunoscute, fiecare dintre variante oferind informații detaliate despre acestea.
Printre cele mai frecvente rezultate ale unguentelor, pot fi menționate:
- Au o acțiune antiinflamatorie, decongestivă, analgezică și antireumatică
- Acționează ca tonic venos, ajutând la circulația locală
- Acționează asupra rănilor la nivelul articulațiilor și mușchilor
- Ajută la ameliorarea durerilor reumatice musculare și articulare
- Relaxează musculatura
- Au efecte dovedite în sudarea întârziată a fracturilor
- Sunt recomandate pentru deformările osoase, ciocuri sau monturi
Printre cele mai recunoscute plante pentru efectele lor antiinflamatoare și antireumatice se numără Untul Pământului, Tătăneasa și Arnica, acestea având o compoziție complexă foarte eficientă în ameliorarea durerilor reumatice, dar nu numai. Pe lângă extractele concentrate din aceste plante medicinale, se utilizează diverse alte ingrediente ce pot avea fie o senzație de răcorire, precum mentolul, fie extracte de capsaicină, care pot oferi o senzație de arsură.
Înainte de a utiliza frecvent aceste unguente, este recomandat să se efectueze un test alergologic, căci există riscul de a apărea alergii cutanate. În cazul în care se întâmplă acest lucru, este important să se aleagă un alt unguent antireumatic ce nu conține acele extracte din plante.
Durerile reumatice sunt o problemă cu care milioane de oameni se confruntă zilnic, iar pentru a le putea ameliora, cea mai bună și eficientă soluție este utilizarea zilnică a unguentelor special realizate pentru aceste afecțiuni.