Cum să-ți aprinzi narghileaua?

Citește și

Fumatul de narghilea sau hookah necesită anumite condiții prealabile, mai ales în preparare. Într-adevăr, practica este esențială pentru a te bucura de o experiență plăcută. Iată un ghid simplu și eficient pentru a te bucura de sesiunea de narghilea sau shisha. Dar mai presus de toate, ai echipamentul potrivit și știi cum să-l montezi corect?

Ce este o hookah?

Această conductă de apă de origine persană este utilizată pe scară largă în lumea arabă. Îți permite să fumezi tutun amestecat cu melasă și uneori poate fi aromatizat cu fructe.

Cum să faci o narghilea?

Înainte de a aprinde o narghilea, trebuie să ai cel puțin 30 de minute în fața ta. La fel ca trabucul, fumatul narghilea este mai presus de toate un moment de relaxare. Va trebui să efectuezi cinci pași esențiali pentru a face o narghilea.

  • Măsori corect apa din vas

Vasul trebuie umplut până la aproximativ 2/3 înainte de a introduce tubul metalic. Asigură-te că garnitura este atașată ferm de gâtul sticlei. Odată închis, capătul tubului trebuie scufundat aproximativ 2 cm. Atenție, dacă vasul conține prea multă apă, va dăuna inhalării, pentru că îți fi prea dificil. În plus, s-ar putea să înghiți apă!

Sfat mic: este posibil să adăugi fructe proaspete în apă, cuburi de gheață sau chiar cuburi LED pentru a-ți  face sesiunea mai „distractivă”.

  • Adăugă tutun

Este posibil să folosești tutun întreg sau să-l tai pentru a facilita aerarea. Nu este nevoie să umpli vatra, 10 grame (aproximativ) vor fi suficiente! De asemenea, trebuie să ai grijă să nu împachetezi prea mult tutunul dacă dorești să profiți din plin de aromele lui.

  • Aport uniform de căldură

Datorita foliei de aluminiu așezată pe și în jurul vetrei, aportul de căldură va fi uniform pe tot tutunul. Pentru a face acest lucru, folosind un pick shisha, găurești aproximativ zece găuri în jurul vetrei, asigurându-te că le distanțezi.

  • Montarea shisha

Atașezi tija la vas și înșurubezi. Așezi țevile și, în sfârșit, vatra. Verifică întotdeauna etanșările pentru scurgeri de aer sau abur.

  • Aprinzi cărbunele și fumezi shisha

Folosind un clește, ții bucata de cărbune înainte de a o aprinde cu o brichetă (instantanee) sau cu un chibrit. Acest lucru va evita arderea degetelor. Aceste bucăți de cărbuni narghilea trebuie să devină complet incandescentă. Așezi cărbunele pe vatră în acest moment (și nu înainte pentru a nu arde tutunul) și aștepți aproximativ 2 minute, timpul să se încălzească pietrele sau să ardă frunzele de tutun.

Odată ce tutunul este consumat, îți poți fuma narghilea în liniște cu prietenii! Începe prin a trage ușor de mai multe ori înainte de a gusta aromele de narghilea. În timpul consumului, este posibil să umbli din când în când la poziția cărbunelui, pentru a prelungi timpul ședinței tale. De asemenea, este posibil să adăugi cuburi de gheață în apă pentru o răcire optimă. Este indicat să schimbi de fiecare dată cărbunele și să evacuezi cenușa progresiv. Uneori este necesar să adăugi un cărbune în timpul aceleiași ședințe. Mic sfat practic, tava poate fi folosită ca scrumiera sau chiar ca rezervă de tutun.

Articole Recente

Publicitate