Cum alegi un service bun pentru reparații calculatoare și sisteme la comandă

Citește și

În cazul în care ți se defectează calculatorul, vei fi nevoit să alegi un service de reparații calculatoare. Nu toată lumea se pricepe la partea de hardware de aceea cea mai bună variantă este aceea de a-ți lăsa calculatorul pe mâna unor specialiști. Odată ce ai hotărât că vei opta pentru un service, trebuie să te asiguri că îl găsești pe cel mai bun. Cum poți face asta?

Service-ul ar trebui să fie cât mai aproape de tine

Principalul criteriu de care ar trebui să ții cont atunci când cauți un service reparatii calculatoare este proximitatea. Este important să fie situat cât mai aproape de tine. Ideal ar fi să fie amplasat chiar în cartierul tău. În felul acesta vei reuși să economisești timp pe deplasare, vei reuși să te întâlnești față în față cu persanele care vor avea grijă de computerul tău. Mai există varianta de reparație prin corespondență, asta dacă ești o persoană mai comodă și nu vrei să te deplasezi: trimiți PC-ul prin curier și după ce este reparat ți se va înapoia la fel.

Fii prudent

Trebuie să gândești la rece și să analizezi situația, acest lucru te poate ajuta să economisești timp prețios, bani dar și să eviți frustrările. Nu vrei să îți încredințezi calculatorul pe mâna unui service cu o reputație proastă, nu-i așa?

Un service care oferă reparatii all-in-one-PC trebuie să beneficieze de un feedback bun. Caută păreri online despre acesta. Cu siguranță mai sunt numeroase alte persoane care și-au reparat PC-ul acolo și șansele să își fi lăsat o părere, pro sau contra sunt extrem de mari. Caută și tu aceste păreri ale clienților, esențiale de altfel și ghidează-te după ele.

Compară termenele limită

Un alt detaliu important de care trebuie să ții cont este deadline-ul. Indiferent de locul în care ai ales să îți duci computerul la reparat, specialiștii trebuie să îți poată spune de cât timp va fi nevoie pentru reparație, în cât timp va fi gata. Și, cel mai important, trebuie să respecte acest termen.

Numeroase sunt service-urile care țin un PC luni de zile, amână de mai multe ori termenul limită oferit. Îți recomandăm să eviți acest tip de locuri deoarece riști să ai o surpriză neplăcută. Un astfel de service dă dovadă de lipsă de profesionalism.

Ghidează-te și în funcție de preț

Evident, nimeni nu își dorește să plătească foarte mult pentru reparația unui calculator. Service-urile afișează prețurile în funcție de fiecare acțiune realizată. Încearcă să determini cam care ar fi problema cu computerul tău și cam care ar fi prețul pe care va trebui să îl scoți din buzunar pentru reparație. Ghidează-te în așa fel încât prețul să fie accesibil pentru tine. Totuși, prețul nu ar trebui să reprezinte principalul criteriu după care te ghidezi în alegerea unui service de reparații. Calitatea ar trebui să primeze în acest caz.

Este în egală măsură important să alegi un service care oferă o diagnosticare gratuită, ideal ar fi să nu plătești pentru a afla ce are computerul tău. Asta deoarece s-ar putea ca reparația să fie extrem de costisitoare și să nu merite.

Articole Recente

Publicitate