5 criterii de care să ții cont când îți cauți mașină

Citește și

Dacă te afli la un pas de achiziția unei noi mașini ori dacă modelul pe care îl deții nu îți mai satisface cerințele și vrei o schimbare, probabil este dificil să știi care sunt punctele forte pe care să le cauți la noul vehicul sau cum să ai garanția că acea mașină nouă va putea satisface cerințele și nevoile tale pentru o perioadă de cel puțin câțiva ani.

Cu puțină cercetare și planificare, vei reuși însă să găsești răspuns la toate întrebările pe care le ai privind achiziția unei mașini noi.

Iată ce trebuie să iei în calcul atunci când cauți o mașină nouă:

 1. Evaluează-ți nevoile

Mașina potrivită depinde în mare parte de cine ești și ce așteptări ai de la ea. Foarte mulți își doresc un model de mașină care să evidențieze faptul că sunt bogați sau că aleg mașini cu un motor puternic pentru că au nevoie constantă de o doză de adrenalină. Pentru cei care își doresc o mașină pentru îndatoririle zilnice, funcționalitatea ar trebui să primeze.

Printre considerentele practice ce ridică întrebări și de care trebuie să ții cont se numără:

 • Câți pasageri trebuie transportați în mod constant?
 • Trebuie să faci periodic drumuri lungi și dorești să economisești combustibil?
 • Ce caracteristici și funcții speciale vrei să dețină mașina ta( scaune de piele, volan pe dreapta, cutie de viteză automată, etc)?
 • Cât de mare vrei să fie portbagajul?
 • Vei folosi scaune auto pentru copii?
 • Cât spațiu ai disponibil în garaj sau parcare?
 1. Stabilește-ți bugetul

Acesta este un aspect foarte important de care depinde alegerea pe care o vei face. Astfel, ai deja o sumă mai mare de bani strânsă pentru a achita mașina sau vei alege modalitatea de a o plăti în rate? Însă, cât de mult îți permiți să aloci lunar pentru leasing? Trebuie să iei în calcul faptul că o mașină second hand va avea costuri inițiale mai mici, însă este foarte probabil să necesite vizite mult mai dese la service pentru reparații.

 1. Ia în considerare alte mașini din aceeași clasă

Ai mintea și inima setată pe un anumit model de mașină? Foarte mulți fac asta. Însă, pe o piață aflată în continuă schimbare, modele noi de mașini apar în showroom-uri în mod constant și astfel poți ajunge la concluzia că apare o mașină care chiar ți se potrivește perfect.

La vizitele în showroom-uri, poți compara mai multe mașini și îți poți face o idee mult mai clară despre ceea ce ți se potrivește.

 1. Care sunt costurile de proprietate?

Unele mașini sunt mai ieftine atunci când le cumperi, însă sunt mai scumpe când le deții. Chiar dacă două mașini au aproximativ același preț, una se poate deprecia mai repede sau asigurarea și întreținerea acesteia costă mai mult.

Astfel, înainte de a achiziționa o mașină, trebuie să calculezi costurile de proprietate pe termen lung. Acestea includ reparațiile, asigurarea, întreținerea și combustibilul. În acest fel, vei putea economisi foarte mulți bani de-a lungul anilor.

 1. Stabilește un test drive

Dacă ai găsit o mașină care crezi că este perfectă pentru tine, un test drive poate fi decisiv. Stabilește cu proprietarul mașinii sau cu dealerul auto o întâlnire în cadrul căreia să poți conduce mașina pentru a vedea dacă aceasta într-adevăr ți se potrivește.

Ținând cont de toate criteriile de mai sus, poți considera că ai deja o bază de la care să pornești atunci când dorești să găsești o mașină care să corespundă cerințelor și necesităților tale.

Articole Recente

Publicitate